Με φαντασία και κέφι για δημιουργία, ετοιμάζουμε τις πιο ιδιαίτερες γιορτινές κατασκευές και χαρίζουμε στους αγαπημένους μας ένα δώρο φτιαγμένο από αγάπη!

< Επιστροφή σε όλες τις κατασκευές

Χιονονιφάδες

Οδηγίες Κατασκευής

Οι χιονονιφάδες αποτελούν το πιο ξεχωριστό γιορτινό διακοσμητικό για όλους τους χώρους του σπιτιού και δημιουργούν ένα πανέμορφο αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείτε:

ξυλάκια χειροτεχνίας

ισχυρή κόλλα

χάρακα

σπρέι λευκού χρώματος

γκλίτερ

σχοινάκι ή πετονιά

Τρόπος κατασκευής:

Για να δημιουργήσετε το σχήμα της χιονονιφάδας από ξυλάκια υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι- σχέδια. Οι χιονονιφάδες αναδεικνύονται πολύ καλύτερα αν στο ίδιο σημείο τοποθετήσετε 2 τουλάχιστον διαφορετικά σχέδια.

Οι διαφορές στους σχηματισμούς ξεκινούν από τον τρόπο που θα συνθέσετε το κεντρικό κομμάτι της κατασκευής με τα ξυλάκια επιλέγοντας παραδείγματος χάριν ένα εξάγωνο ή χιαστί σχήμα.

Σε όλα τα σημεία της κατασκευής θα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα τα ξυλάκια, και αν θέλετε να δημιουργήσετε χιονονιφάδες ακόμη μεγαλύτερου μεγέθους απλώς θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα ξυλάκια.

Η επιτυχία του τελικού αποτελέσματος, ειδικά για τα σύνθετα σχήματα, βασίζεται στην απόλυτη συμμετρία του συνολικού σχήματος, στις ίσες δηλαδή αποστάσεις που πρέπει να βρίσκονται τα ξυλάκια σε κάθε σημείο, γι’αυτό και είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε χάρακα για να υπολογίσετε σωστά.

Με το σπρέι βάφετε τα ξυλάκια και τα αφήνετε να στεγνώσουν πριν αρχίσετε την συναρμολόγησή τους.

Αφού έχετε δημιουργήσει το σχήμα που επιθυμείτε και έχετε βεβαιωθεί πως η κόλλα έχει ισχυροποιηθεί, περνάτε ένα σχοινάκι ή πετονιά στην κατασκευή και την κρεμάτε σε όποιο σημείο του σπιτιού επιλέξετε.

Πηγή: https://www.soulouposeto.gr/2015/11/blog-post_24.html

< Επιστροφή σε όλες τις κατασκευές