Με φαντασία και κέφι για δημιουργία, ετοιμάζουμε τις πιο ιδιαίτερες γιορτινές κατασκευές και χαρίζουμε στους αγαπημένους μας ένα δώρο φτιαγμένο από αγάπη!

< Επιστροφή σε όλες τις κατασκευές

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Οδηγίες Κατασκευής

Τα χριστουγεννιάτικα στεφάνια αποτελούν αναμφισβήτητα μια πρωτότυπη εντυπωσιακή κατασκευή που θα ολοκληρώσουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Τι θα χρειαστείτε:

κρεμάστρα

μπάλες με κουδουνάκια

κουκουνάρια

ψαλίδι

πένσα

κορδέλα

πετονιά

κόλλα σιλικόνης

σχοινί

Τρόπος κατασκευής:

  1. Παίρνουμε την κρεμάστρα και με τη βοήθεια της πένσας την ξεμπλέκουμε και της δίνουμε ένα στρογγυλό σχήμα, τοποθετώντας το ένα σύρμα γύρω από το άλλο.
  2. Στη συνέχεια, παίρνουμε τα κουκουνάρια και τοποθετούμε στην πίσω πλευρά τους ένα κομμάτι πετονιάς στο καθένα την οποία σταθεροποιούμε με τη βοήθεια της σιλικόνης και την αφήνουμε να στεγνώσει.
  3. Στα υπόλοιπα κομμάτια πετονιάς περνάμε 2 ή 3 μπάλες μαζί και τις σταθεροποιούμε κάνοντας κόμπους.
  4. Έπειτα, περνάμε στο στεφάνι εναλλάξ τα κουκουνάρια και τις μπάλες δένοντάς τα καλά στην κρεμάστρα.
  5. Αφού έχουμε γεμίσει σχεδόν τον κύκλο, αφήνουμε ένα σημείο κενό για να περάσουμε την κορδέλα. Την φτιάχνουμε σε σχήμα φιόγγου και από πίσω περνάμε την πετονιά για να την τοποθετήσουμε στο στεφάνι δένοντάς την καλά στην κρεμάστρα.
  6. Τώρα έχουμε έτοιμο το χριστουγεννιάτικο στεφάνι μας. Το μόνο που μας μένει είναι να περάσουμε ένα μικρό σχοινάκι για να το κρεμάσουμε. Το σχοινάκι το περνάμε από το πίσω σημείο της κορδέλας φτιάχνοντας έναν κόμπο.

Και έτσι εύκολα ετοιμάσαμε το πιο γιορτινό στολίδι!

Πηγή: https://www.youtube.com/watch?v=fPqauL-4SXU

< Επιστροφή σε όλες τις κατασκευές