Ας μαγειρέψουμε μαζί με αυτές τις όμορφες συνταγές και ας γεμίσουμε με άρωμα Χριστουγέννων τα σπίτια μας!

< Επιστροφή σε όλες τις συνταγές

Σούπα Γλυκοπατάτας

Συστατικά

Υλικά

1 μεγάλη γλυκοπατάτα

2 μεγάλα καρότα

2 πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ

2 κλωναράκια σέλερι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. ρίζα ή σκόνη κουρκουμά

Εκτέλεση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα λαχανικά. Όσο αυτά σωτάρονται, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και τη ρίζα τζίντερτριμμένη στον λεπτό τρίφτη. Αφήνετε 6-7 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτετε ζεστό νερό (ή ζωμό σπιτικό), να σκεπάσει τα λαχανικά, και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν καλά, τα πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ (ή στον επεξεργαστή τροφίμων σε δόσεις, αφού αφήσετε τα υλικά να κρυώσουν λίγο), μέχρι να γίνει η βελουτέ. Προσθέτετε λίγο νερό ή αφήνετε ακόμα λίγο να βράσει, για να προσαρμόσετε την πυκνότητα στα γούστα σας.

Πηγή: https://www.naturaldoctor.gr/soupa-beloute-glikopatatas-plousia-bitamini-rec-38.html

< Επιστροφή σε όλες τις συνταγές