Ας μαγειρέψουμε μαζί με αυτές τις όμορφες συνταγές και ας γεμίσουμε με άρωμα Χριστουγέννων τα σπίτια μας!

Σούπα Γλυκοπατάτας
Συστατικά
Υλικά
1 μεγάλη γλυκοπατάτα
2 μεγάλα καρότα
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 εκατοστά ρίζα τζίντζερ
2 κλωναράκια σέλερι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. ρίζα ή σκόνη κουρκουμά
Εκτέλεση
Μέθοδος Εκτέλεσης
Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα λαχανικά. Όσο αυτά σωτάρονται, προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι, τον κουρκουμά και τη ρίζα τζίντερτριμμένη στον λεπτό τρίφτη. Αφήνετε 6-7 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτετε ζεστό νερό (ή ζωμό σπιτικό), να σκεπάσει τα λαχανικά, και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 4
Όταν τα λαχανικά μαλακώσουν καλά, τα πολτοποιείτε με ένα ραβδομπλέντερ (ή στον επεξεργαστή τροφίμων σε δόσεις, αφού αφήσετε τα υλικά να κρυώσουν λίγο), μέχρι να γίνει η βελουτέ. Προσθέτετε λίγο νερό ή αφήνετε ακόμα λίγο να βράσει, για να προσαρμόσετε την πυκνότητα στα γούστα σας.
Πηγή: https://www.naturaldoctor.gr/soupa-beloute-glikopatatas-plousia-bitamini-rec-38.html